Pasen is normaal gesproken het moment om familie en vrienden uit te nodigen voor een gezellige paasbrunch. Nu het coronavirus Nederland in zijn greep houdt loopt het allemaal even anders dan normaal. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je geen gezellige paasbrunch voor je gezin kunt organiseren. Lijkt het je gezellig, maar zie je op tegen de voorbereidingen? Met de tips in deze blog zet je verrassend eenvoudig een heerlijke paasbrunch op tafel.

Begin de lente goed en geniet samen met je gezin van een gezellige en smakelijke brunch. Laat de kinderen chocolade paaseieren zoeken in de tuin en eieren beschilderen aan tafel. Ze zullen zich uitstekend vermaken, terwijl je op je gemak geniet van een heerlijke kop koffie of thee.   

eieren schilderen

Wat mag er niet ontbreken bij een paasbrunch

Als je denkt aan Pasen, denk je aan eieren. Uiteraard mogen die niet ontbreken op de gezellig gedekte tafel. Daarnaast zijn er een aantal basis artikelen die bijna iedereen lekker vindt en die bij uitstek geschikt zijn voor je paasbrunch. Natuurlijk mag je deze lijst naar hartenlust aanvullen met dingen die jullie lekker vinden.

Paasbrunch lijst:

 • Verse broodjes
 • Croissants
 • Paasstol
 • Matzes
 • Kaas
 • Worst
 • Jam
 • Suiker, voor de Matzes
 • Roomboter
 • Eieren
 • Koffie en thee
 • Vers fruitsap
 • Zoals je ziet hoef je geen ingewikkelde inkopen te doen om een geslaagde paasbrunch te organiseren. Je kunt de verse broodjes zelf afbakken, of gewoon kopen bij de bakker of supermarkt. Zorg dat de roomboter op kamertemperatuur is, dat smeert een stuk makkelijker. Zet verschillende soorten kaas en worst op tafel, om de broodjes mee te beleggen en je bent al een heel eind.

  Breng de tafel in paassfeer

  Een gezellig gedekte tafel brengt iedereen meteen in de juiste stemming. Bij Pasen denken we aan de lente. Kleine lammetjes die dartelen in de wei, konijntjes, kuikentjes, bloesem en voorjaarsbloemen die hun kopjes boven de grond uitsteken. Gele en heldergroene tinten passen daarom goed bij Pasen.

  Dek de tafel met een vrolijk kleed, kleurige servetten, kaarsen en leuke eierdopjes, die de kinderen eventueel zelf kunnen maken. Zet bloeiende narcissen, krokussen en blauwe druifjes op tafel. En vergeet natuurlijk de paastakken niet. Heb je wat minder ruimte? Mooie bloesemtakken doen het ook goed op je paastafel en zijn wat compacter.

  Chocolade paaseitjes en paashazen kunnen ook prima als decoratie dienen, maar het belangrijkste aan de paastafel zijn natuurlijk je gezinsleden. Geniet van het gezellige samenzijn en maak er een moment van waarin jullie samen kunnen ontspannen.

  paasontbijt

  Leuke extra’s bij de paasbrunch

  Wil je meer werk maken van de paasbrunch en iedereen verrassen? Maak een lekkere soep. Zet een grote pan op tafel of serveer het als amuse in kleine glaasjes. Kies je voor een groentevariant, dan is het een mooie, niet te zware aanvulling op de andere gerechten.  

  Asperges worden ook vaak geassocieerd met Pasen. Het is de perfecte lentegroente die meestal rond Pasen verkrijgbaar is. De zachte, subtiele smaak doet het goed in tal van recepten. Wat dacht je van een heerlijke, lichte salade met asperges en verschillende soorten kaas? Een frisse afwisseling bij de broodmaaltijd.

  Ook lekker en makkelijk vooraf te maken is een hartige taart.

  Of maak deze leuke eimuffins van Kokkerellen met Suus.

  Voorkom stress voor je paasbrunch

  Maak het jezelf niet te moeilijk. Je kunt uren in de keuken gaan staan, maar het is niet nodig. Je kunt ook kiezen voor diverse kant-en-klaar producten. Sommige gerechten kun je prima van tevoren klaar maken. Ook de tafel kun je vooraf al dekken. Zo kun je op het moment zelf heerlijk genieten van het eten en de gezelligheid.

  Soep kun je eenvoudig de dag tevoren al maken. Je hoeft het alleen nog even op te warmen. Zelf broodjes afbakken zorgt ervoor dat je huis heerlijk ruikt. Met een goede voorbereiding is het niet nodig om vroeg op te staan, om je paasbrunch voor te bereiden, dat is wel zo ontspannen.

  Kaas mag niet ontbreken tijdens de paasbrunch

  Voor graskaas is het helaas nog wat te vroeg, maar kaas mag zeker niet ontbreken tijdens de paasbrunch. De meeste Nederlanders zijn gek op kaas. Het is niet alleen heerlijk als beleg op je versgebakken broodjes, het is natuurlijk ook heerlijk zo uit het vuistje.

  Of nog beter, zet een heerlijke kaasplank op tafel met verrukkelijke kaas dips. Zo geef je jouw paasbrunch meteen een luxe uitstraling.

  Vind je het lastig om de juiste kazen bij elkaar te zoeken? Kies dan voor ons kaaspakket. Dit pakket is speciaal door ons samengesteld voor Pasen. Hierin vind je voor elk wat wils. Alle gezinsleden zullen smullen van deze heerlijke kazen.

  Bestel het paaspakket eenvoudig online  en we sturen het naar je op, je hoeft er de deur niet voor uit. Als dat niet handig is? De kazen worden altijd hygiënisch verpakt naar je opgestuurd. 

  paaspakket

  Wil je ’s avonds ook nog genieten van een heerlijke maaltijd? Kaasfondue is altijd een goed idee en gezellig om samen te doen. Kies een van de heerlijke kaasfondue pakketten en maak er een echt bijzondere avond van.

  Bijzondere kaas bij de paasbrunch?

  Zijn jullie echte kaasliefhebbers? Maak er dan een feestmaal van met diverse soorten bijzondere, ambachtelijke kazen. Bij Kaaskraam.com vind je de meest bijzondere kazen van hoge kwaliteit. Wij selecteren met zorg de echte, unieke juweeltjes, vol karakter. Daarvoor gaan we op zoek naar lokale kaasboeren in diverse Europese landen.

  We voorzien je graag van passend advies, zoals je van een exclusieve delicatessenzaak mag verwachten. We zorgen dat de kazen van je keus snel en vers aan huis geleverd worden. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag.