Toont alle 9 resultaten

Kaasplankjes online bestellen

Op zoek naar een kaasplankje voor een gezellige borrel of een verrassend dessert? Deze kaasplankjes zijn speciaal samengesteld op basis van geur, smaak en kleur. Daardoor zet je altijd de perfecte smaakcombinatie op tafel. Bij elke kaasplank staat het aantal personen vermeld, zodat je altijd genoeg heerlijke kaasjes op tafel zet voor het hele gezelschap. Bestel eenvoudig en snel de lekkerste combinaties online. Wij zorgen dat ze netjes verpakt bij je thuis bezorgd worden.


Ideale kaasplank samenstellen

Het leukste is om verschillende smaken, structuren en kleuren kaas te kiezen, voor een gevarieerd effect. Van een zachte romige structuur tot een harde kaas en van milde tot zeer sterke smaken. Een witte geitenkaas steekt mooi af bij een donkergele oude kaas of blauwaderkaas. Maar kijk ook eens naar kaas met een kruiden erin of een komijnekaas met mooie spikkeltjes. Het oog wil immers ook wat! In restaurants wisselen ze vaak kazen af van verschillende melksoorten. Koemelkkazen zijn natuurlijk bekend, maar ook een geitenkaas of schapenkaas zorgt voor afwisseling op een kaasplank.

Wat past goed bij kaas?

Bij de kazen serveer je lekkere smaakmakers. Denk aan jam en chutney, nootjes en kruiden. Een lekkere buffelmozzarella knapt op van olijfolie en basilicum en geitenkaas van een druppel honing. De meest uitgesproken soorten hebben helemaal geen begeleiding nodig, maar zijn lekker van zichzelf. Bij dit alles leg je natuurlijk goed brood. Dat kan stokbrood zijn, maar ook een goed notenbrood of vijgenbrood, wat je vaak in restaurants ziet.

Hoe serveer je een kaasplank?

Kaas kun je het beste bewaren op een temperatuur van 5 tot 8 graden. Maar haal de kaas wel ongeveer een half uur voor het serveren uit de koelkast, zodat alles op kamertemperatuur kan komen. Serveer 3 tot 5 kazen op een plank, reken op ongeveer 200 tot 250 gram kaas per persoon als het om een nagerecht gaat. Je eet de kaas vervolgens in volgorde van mild naar sterk. Dus eerst de zachte zoetige geitenkaas en pas op het eind de heftig geurende Bleu Saint Agur.

Kaasplank als cadeau

Onze kaasplankjes zijn niet alleen heerlijk om op te peuzelen. Op zoek naar een uniek en lekker cadeau voor een relatie of vriend? Kies voor een kaasplank cadeau! Deze kaasplanken zijn ook zeer geschikt als cadeau tijdens de feestdagen of andere gelegenheden. Onze kaaspakketten zijn zeer gevarieerd en geschikt voor elke kaasliefhebber. Wij bieden gratis de optie aan om het kaascadeau te voorzien van een feestelijke verpakking. Mocht je dit graag willen, geef het aan bij de opmerkingen bij het afrekenen. Dan zorgen wij dat kaaspakket kant en klaar bij jou aankomt om te geven of rechtstreeks verstuurd wordt naar de gelukkige ontvanger. Ben je op zoek naar een losse kaas, die helemaal past bij je smaak? Bekijk dan al onze kazen, per categorie hier.