Wijn en kaas vullen elkaar perfect aan. De smaak van zowel de kaas als de wijn komen beter tot hun recht.

Uiteraard moet dan wel de juiste wijn bij de kaas gekozen worden. En dat is nog niet zo makkelijk. Er is een enorm aanbod aan wijn en als het gaat om de keus in kazen wordt het er niet makkelijker op. Niet elke wijn kan bij kaas.

Natuurlijk kun je kiezen voor een lokale wijn en kaas combinatie, maar waarschijnlijk wil je iets uitdagends. Daar zijn we het bij Kaaskraam helemaal mee eens. Wij zijn altijd op zoek naar de meest unieke kazen in binnen- en buitenland. Kazen die nog echt op een ambachtelijke manier worden gemaakt. Unieke juweeltjes waar de passie van de kaasboer vanaf spat. En dat proef je.

Bij zulke bijzondere kazen hoort een speciale wijn. En die wijn hebben we gevonden bij De Wijnkelder Almere. Deze wijnhandel heeft eigen import en is altijd op zoek naar bijzondere wijnen met specifieke eigenschappen. Daardoor kunnen ze wijnen leveren die nergens anders in Nederland verkocht worden. Een wijn van De Wijnkelder Almere, gecombineerd met een ambachtelijke kaas van Kaaskraam is een hemelse combinatie, een cadeautje voor jezelf en natuurlijk ook geweldig om weg te geven.

Kaas en wijn

Samenwerking Kaaskraam en De Wijnkelder Almere

Aan unieke kazen geen gebrek bij Kaaskraam.com. Al jaren leveren we overheerlijke kaaspakketten. Stuk voor stuk pakketten met unieke, ambachtelijke kazen. Maar toch ontbrak er iets. Een wijn om het pakket compleet te maken. En dan niet zomaar een wijn, maar eentje die voor een spectaculaire smaakbeleving zou zorgen. Een samenwerking tussen de Kaaskraam en De Wijnkelder Almere is dan ook een logische stap.

Want er wordt nog te vaak een willekeurig wijn gekocht bij onze bijzondere, ambachtelijke kazen. En dat doet ze geen recht. Wij willen je graag een perfecte wijn en kaas combinatie laten beleven. Als een wijn echt bij een kaas hoort, zullen ze het beste in elkaar naar boven halen. Wij zoeken graag deze overheerlijke combinaties voor je uit en daarom is de samenwerking tussen Kaaskraam en De Wijnkelder Almere ontstaan. Een beter match is niet mogelijk.

De eigenaar van De Wijnkelder heeft niet alleen veel verstand van wijnen, maar ook van kaassoorten. Bij De Wijnkelder worden regelmatig wijn en kaas proeverijen gehouden. Mede door deze ervaring is de bijzondere samenstelling van de wijn en kaas pakketten ontstaan. Lijkt het je leuk om bij een wijn en kaas proeverij aanwezig te zijn? Laat het ons weten, dan houden we je op de hoogte van de eerst volgende proeverij.

Bij De Wijnkelder Almere vind je wijnen die nergens anders verkrijgbaar zijn. Deze wijnen, in combinatie met de unieke kazen van de Kaaskraam, zorgen voor mooie kaas en wijn pakketten, die nergens anders verkrijgbaar zijn.

De lekkerste kaas en wijn pakketten online

Uit deze verse samenwerking zijn meteen al 4 prachtige kaas en wijn pakketten ontstaan, waaronder ook een heerlijk pakket met kaas en port. Dit gaan er in de toekomst zeker meer worden. Deze unieke pakketten bestel je eenvoudig online in de webshop van Kaaskraam.com.

 

Kaas- en wijnpakket Gouda
kaas- en wijnpakket Stolwijk
Kaaswijnpakket Normad
Kaaswijnpakket Picos

Vooral nu, tijdens de corona crisis, een makkelijke en veilige manier om een heerlijk kaas en wijn pakket in huis te halen. Doorgaans heb je het pakket binnen één werkdag in huis, binnen Nederland. De kazen worden na bestelling vers gesneden en hygiënisch vacuüm verpakt.

Verwen jezelf met een heerlijk kaas en wijn pakket of geef hem cadeau en laat hem opsturen naar familie of vrienden. Wij zorgen voor een verse en vlekkeloze levering door heel Nederland en ook in het buitenland. Profiteer online van de exclusiviteit van een delicatessenzaak met bijbehorend advies, voor elke gelegenheid en voor elk budget.

De beste kaas en wijn combinaties?

Kaas en wijn combineren is een vak apart. Een ‘match made in heaven’ is niet zomaar gevonden.  Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld het mondgevoel en de rijke smaak. Passen deze samen? Dan vullen de wijn en kaas elkaar aan.

Dit verklaart waarom veel witte wijnen goed bij kaas passen. Ze komen in veel variaties op de markt. Van strak en fris tot vol en romig, net als veel kaassoorten. Zo kan een zoete witte wijn de sterke, pittige en zoute smaak van blauwaderkazen goed aan. Ook bij geitenkaas past een frisse witte wijn beter. Een rode wijn zou de zuurgraad van de geitenkaas te dominant maken. Behalve een mooi stuk Spaanse schapenkaas, die is wel fijn te combineren met rode wijn.

Harde en halfharde kazen zijn goed te combineren met een glas rode wijn of port. Hoe ouder de kaas, hoe krachtiger de wijn mag zijn. Port is een typische zoete wijn, die vaak wordt geserveerd als dessertwijn. Port heeft een hoog smaakgehalte en geeft een mooi rond gevoel in de mond. Deze volle smaak past heel goed bij kazen met een uitgesproken smaak.

“Een gewaagde wijn en kaas combinatie zorgt voor een ware smaakexplosie van puur genot. “

Een perfecte avond met kaas en wijn

Een prachtige fles wijn op tafel, naast een plateau gevuld met unieke ambachtelijke kazen. Ziet je perfecte avond er zo uit? Dan zit je bij ons goed. Kaaskraam en De Wijnkelder Almere zijn altijd op zoek naar de volmaakte combinatie van kaas en wijn.

de Wijnkelder Almere

Is je zelf uitgezochte kaas en wijn combinatie weleens uitgelopen op een regelrechte ramp? Dat nemen we je niet kwalijk. Er zijn veel factoren waar je op moet letten. Er is niet één wijn die met alle kazen samen gaat. Profiteer van onze kennis, wij maken de perfecte combinatie voor je. Een combinatie waarbij de smaak van zowel de wijn als de kaas naar een hoger level getild wordt.

Een kaas en wijn combinatie kan heel harmonieus zijn of juist uitdagend, door een contrast in smaak. Zolang de balans in orde is komen de aroma’s goed tot hun recht. Elke kaas heeft een perfecte wijnpartner. Aan ons de taak om deze te vinden. En dat doen we met liefde.

Elke maand hebben we ook een speciale kaas- en wijnpakket aanbieding!

Benieuwd naar onze wijn en kaas pakketten?

Neem een kijkje in de webshop van Kaaskraam.com en laat je verrassen.